65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Пожежна охорона, боротьба з фальсифікованими ліками та підтримка аграрного сектору: відбулася чергова колегія ОДА

29-06-2021
0C7E965A-F92B-4239-8A11-597ED57A499A

Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко і депутати взяли участь у засіданні колегії Одеської облдержадміністрації 29 червня.

Одним з питань стала організація заходів цивільного захисту у новоутворених районах. Законодавство передбачає створення команд місцевої пожежної охорони. Вони здатні приїхати раніше, тому працюють до прибуття ДСНС, стримують, а часом здатні і самі погасити пожежу. В Одеській області необхідно створити 153 такі команди.

«Проте громадам дійсно в цьому необхідна допомога, зокрема консультативна», — зазначив Григорій Діденко.

Окрім цього, на місцях необхідно створити комісії з питань евакуації.

Вкотре обговорювалась також протидія реалізації фальсифікованих ліків та наркотичних речовин.

Зазначалось, що в аптеках часом працюють не фармацевти чи провізори, а люди без відповідної освіти, до того ж вони не оформлені офіційно.

Для активізації та посилення співпраці у вирішенні проблеми на колегію були запрошені представники не тільки Держлікслужби, а й Держпраці, Національної поліції та СБУ. Разом обговорили спільні кроки.

Також приділили увагу сільськогосподарській сфері.

«Через посуху минулого року державна підтримка аграрного сектору була якісно доопрацьована відносно Одеського регіону», — розказала директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ОДА, депутатка обласної ради Алла Стоянова.

Зокрема, мова йде про часткову компенсацію вартості сільгосптехніки — до 20%, часткову компенсацію процентної ставки по кредитах.

Нагадаємо, цього року також запрацює страхування сільськогосподарської продукції. Фермерам рекомендовано ефективно використовувати державну підтримку та оформити необхідні для неї документи.

Повернутися назад