65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Постійна комісія обласної ради з питань прав людини, свободи слова та інформації

11-02-2020
DSC_7990

У рамках підготовки до тридцять другої сесії обласної ради сьомого скликання відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань прав людини, свободи слова та інформації, яке провів голова комісії Іван Бойченко.

Відповідно до порядку денного депутати розглянули шість питань, серед яких проекти рішень обласної ради, звіти та питання компетенції даної комісії.

«Одне з актуальних питань, яке розглянула наша комісія та рекомендувала винести на розгляд пленарного засідання сесії обласної ради – Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо необхідності припинення посягань на свободу слова, порушень недоторканості журналістів та утиску на незалежні засоби масової інформації в Україні. Позаяк ми, депутати Одеської обласної ради, вкрай стурбовані ситуацією, яка складається останнім часом навколо діяльності незалежних засобів масової інформації. Зокрема, обшуки у власників телеканалів «Думська ТV», «1+1», «Прямий», які супроводжувались вилученням відеоматеріалів і технічних засобів. Подібні дії перешкоджають журналістській діяльності та напряму пов’язані з питанням національної безпеки в Україні», – підкреслив Іван Бойченко.

Крім того депутати розглянули і рекомендували до розгляду на сесії проекти рішень обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 20 грудня 2019 року № 1199-VII «Про обласний бюджет Одеської області на 2020 рік» та «Про затвердження Стратегії розвитку Одеської області на період 2021-2027 роки». Також спланували виїзне засідання комісії.

DSC_7985 DSC_7989 DSC_7990 DSC_8000 DSC_8001 DSC_8010 DSC_8012

Повернутися назад