65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Порядок надання разової цільової адресної допомоги

06-02-2019
f1f7773f-12a9-4001-94c3-ca961a9f3e37

На двадцять першій сесії обласної ради депутатський корпус ухвалив рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 21 грудня 2017 року № 578-VIІ «Про затвердження обласної комплексної програми соціальної підтримки населення на 2018-2020 роки «Соціальний захист населення в Одеській області».

Обласна комплексна програма підтримки населення на 2018-2020 роки «Соціальний захист населення в Одеській області» включає надання додаткових соціальних гарантій, не передбачених законодавством України, для різних малозахищених категорій населення для посилення їх соціального захисту та медичного забезпечення. Фінансування програми здійснюється за рахунок коштів обласного, районних, міських (міст обласного значення) бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад із залученням інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

Одним із заходів програми є надання разової цільової адресної допомоги сім’ям, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, та малозабезпеченим верствам населення Одеської області. Відповідно до рішення обласної ради 14 березня 2018 року № 690-VII «Про затвердження Порядку надання цільової адресної допомоги сім’ям, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, та малозабезпеченим верствам населення Одеської області» Цільова адресна допомога надається наступним категоріям громадян:  малозабезпеченим верствам населення; сім’ям та громадянам, які опинились у скрутних життєвих обставинах; сім’ям та громадянам, які постраждали внаслідок стихійного лиха чи пожежі; громадянам, які потребують лікування тяжких або хронічних хвороб та хвороб, що потребують тривалого лікування, оперативного втручання тощо.

«Цільова адресна допомога заявнику надається у грошовій формі один раз на рік. Підставою для надання такої допомоги є відповідне подання депутата обласної ради, особиста заява громадянина, мешканця Одеської області або особи, яка переміщена з тимчасово окупованої території України, або району проведення антитерористичної операції. До заяви потрібно додати необхідні документи. Розмір матеріальної допомоги встановлюється постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики в залежності від конкретних умов, в яких опинився заявник. Якщо розмір допомоги не перевищує суму 40 тисяч гривень рішення приймає постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, і на основі відповідних висновків та рекомендацій згаданої постійної комісії готується розпорядження обласної ради. Але якщо розмір допомоги перевищує суму 40 тисяч гривень, то дане питання буде винесено на розгляд чергової сесії обласної ради. На офіційному сайті обласної ради можна ознайомитися із детальною інформацією щодо надання цільової адресної допомоги, переліком та формами необхідних документів», – розповів голова обласної ради Анатолій Урбанський.

Детальна інформація про надання цільової адресної допомоги знаходиться за посиланням:https://oblrada.od.gov.ua/zvernennya-gromadyan/nadannya-tsilovoyi-adresnoyi-dopomogy/

96b56cb7-9c83-4b10-96de-e56b8efb22dd f1f7773f-12a9-4001-94c3-ca961a9f3e37

Повернутися назад