65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Покладання квітів до пам’ятника Святим братам Кирилу та Мефодію

24-05-2016
HAK_2580

Сьогодні, 24 травня, пройшла урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Святим рівноапостольним братам Кирилу та Мефодію, слов’янськім просвітителям, творцям слов’янської абетки.

В церемонії покладання квітів взяли участь голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, депутати Верховної Ради та обласної ради.

«Україна разом з усіма слов’янськими народами відзначає день слов’янської писемності і культури. Рідна мова та писемність – це дорогоцінний скарб, який ми зберігаємо ще з часів Кирила і Мефодія, а отже зберігаємо нашу історію. Ми дбайливо передаємо нашу культуру мовлення з покоління в покоління. В такий нелегкий для України час,  ми об’єдналися довкола нашої мови та культури. Адже велика кількість слів на слов’янських мовах звучить однаково: мама, брат, життя… Тож нехай незабутня справа просвітителів Кирила і Мефодія живе століттями» – наголосив Анатолій Урбанський.

У цей день в храмах проходять церковні служби, присвячені Кирилу і Мефодію, літургії, а також наукові симпозіуми та конференції з питань культури.

HAK_2580 HAK_2586 HAK_2589 HAK_2600

Повернутися назад