65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Підтримка спорту та молдавської культури: чергові засідання провела комісія з питань освіти

18-08-2021
AEF20C0A-FB77-44A5-B584-35BD8C1893F2

Постійна комісія з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму, яку очолює Марина Зінченко, провела чергові засідання 10 та 16 серпня.

На першому засіданні члени комісії підтримала виділення додаткових коштів на розвиток спорту в Одеській області. Зокрема, розглянули лист депутата Наталії Данилко щодо виділення 90 тис. грн на придбання електронної системи фіксування результатів змагань з плавання, які проводить Одеська обласна федерація плавання. Депутат пояснила, що система необхідна Спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву «Динамо-плавання», сучасне обладнання для суддівства дасть змогу підвищити рівень організації змагань.

Також було підтримано лист президента Одеської обласної федерації греко-римської боротьби Руслана Алманова стосовно фінансової підтримки у розмірі 200 тис. грн для проведення навчально-тренувальних зборів та виїздів збірної на змагання. Було зазначено, що наразі тренування проходять лише в одному залі і цього замало для всіх спортсменів. Федерації потрібно орендувати ще одне приміщення та придбати для нього обладнання. Окрім цього, було погоджено виділення коштів у сумі 200 тис. грн на розвиток дзюдо. Відповідні зміни будуть прописані в обласній комплексній програмі розвитку фізичної культури і спорту на 2018–2021 роки.

Окремо комісія підтримала виплату грошової винагороди за успішну участь в Олімпійських іграх у Токіо. Анжеліка Терлюга, яка здобула срібну медаль з карате, має отримати 500 тис. грн, її тренер — 250 тис. грн.

16 серпня комісія підтримала направлення 200 тис. грн на розвиток вільної та жіночої боротьби.

Депутати також підтримали призначення Олексія Тарасова на посаду директора Спортивно-концертного комплексу «Одеський палац спорту». Зараз він керує закладом у статусі виконуючого обов’язки. 

Також було підтримано про створення комунальної установи «Обласний центр молдавської культури» у місті Рені. Як розказав на засіданні голова Ренійської громади Ігор Плєхов, п’ять з семи сіл громади є переважно з молдавським населенням. Центр буде платити за оренду приміщення одну гривню на рік.

Повернутися назад