65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Підсумки сесії обласної ради

03-06-2016
photo_2016-06-03_09-26-51

В ефірі телеканалу «1 міський» голова обласної ради Анатолій Урбанський підвів підсумки п’ятої сесії обласної ради.

Ведучий: Пропоную розпочати з питання стосовно Аккерманської фортеці. Яке рішення прийняли депутати?

А.Урбанський: Депутатський корпус підтримав передачу комунального підприємства «Фортеця» зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в управління територіальної громади міста Білгорода-Дністровського. Позиція обласної ради полягає в тому, що Аккерманська фортеця повинна отримати статус заповідника національного значення. Статус національного заповідника дозволить фортеці отримувати субвенції з державного бюджету. Окрім цього, обласним бюджетом розвитку передбачено 7 мільйонів гривень на протиаварійні реставраційні заходи з реконструкції фортеці.

Ведучий: Чому депутати не підтримали питання щодо фінансування Центру обслуговування громадян?

А.Урбанський:  Обласною державною адміністрацією було створено державне підприємство Центр обслуговування громадян. А згідно із законодавством державні підприємства не можуть фінансуватися з обласного бюджету. На засіданнях профільних постійних комісій обласної ради буде доопрацьовано питання стосовно створення комунального підприємства «Центр обслуговування громадян» та включено до порядку денного наступної сесії.

Ведучий: На сесії депутати також ухвалили внесення змін до програми збереження Куяльницького лиману, що саме включає в себе ця програма?

А.Урбанський:  В поточному році обласним бюджетом передбачені кошти на науково-дослідні роботи з прогнозування змін стану лиману в рамках регіональної програми збереження та відновлення водних ресурсів у басейні Куяльницького лиману на 2012-2018 роки. Також обласна рада активно співпрацює з депутатами міжфракційного об’єднання  Верховної Ради України «Південь України» щодо можливості виділення коштів з державного бюджету на виконання робіт з розчищення русла річки Великий Куяльник.

Ведучий: Яка сума була виділена на ремонт сільських шкіл-інтернатів та доріг?

А.Урбанський: Освітня субвенція передбачає забезпечення шкіл-інтернатів області комп’ютерними класами, шкільними автобусами, також будуть виділені кошти на ремонт установ. Стосовно доріг – з обласного бюджету виділені кошти на поточний ремонт автодоріг, зокрема, Кілія–Спаське, Наті–Нерубайське, Криве Озеро–Балта.

photo_2016-06-03_09-26-51

Повернутися назад