65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Підсумки дев’ятої сесії обласної ради

23-03-2017
3fa6117d-9d00-4cf0-b29e-3ebe4fd15bbb

В ефірі телеканалу «7 канал» голова обласної ради Анатолій Урбанський підвів підсумки дев’ятої сесії облради.

Ведучий: Які найбільш актуальні питання розглядалися на пленарному засіданні?

Анатолій Урбанський: У першу чергу я хочу подякувати колегам-депутатам за конструктивну співпрацю. Усі проекти рішень, які підтримав депутатський корпус на сесії, пройшли попереднє обговорення та опрацювання на засіданнях постійних комісій обласної ради. У сесійній залі лише було внесено деякі поправки та доповнення.

Ведучий: Обговорювалося питання щодо створення госпітальних округів, в рамках медичної реформи їх має бути по п’ять у кожній області. Скільки таких округів планується створити на Одещині?

Анатолій Урбанський: Слід зазначити, що медичну реформу потрібно проводити з урахуванням специфіки областей. Адже Одеська область є найбільшою в Україні і 5-ти госпітальних округів буде замало, їх має бути мінімум 10. Це питання вже піднімалося на засіданні Ради регіонального розвитку головою обласної державної адміністрації Максимом Степановим. Створення госпітальних округів повинно позитивно вплинути на якість медицини в цілому, адже у серйозних випадках пацієнтам не доведеться їхати аж до обласного центру.

Ведучий: Також порушувалася тема ремонту доріг. Зокрема, як проходить реконструкція мосту біля Паланки?

Анатолій Урбанський: Поки міст знаходиться на ремонті, для зручності водіїв буде створено тимчасову об’їзну дорогу на ділянці, яка знаходиться на території Молдови. Наразі це питання обговорюється з молдовською стороною.

Ведучий: Ще одна важлива тема – у чому полягає складність ситуації довкола профтехосвіти?

Анатолій Урбанський: Профтехосвіта буде фінансуватися за рахунок державної субвенції та місцевих бюджетів. Оптимізація мережі професійно-технічних навчальних закладів обумовлена необхідністю приведення її у відповідності до потреб регіонального ринку праці та підвищення ефективності використання бюджетних коштів. Ці зміни не означають закриття ПТУ. Це – реорганізація навчальних закладів шляхом їх об’єднання за галузевим принципом. Наразі необхідно створити та опрацювати план оптимізації профтехучилищ.

Ведучий: Прокоментуйте прийняття бюджету 2017.

Анатолій Урбанський: Урахувавши доповнення колег по депутатському корпусу, переважною кількістю голосів було схвалено проект рішення про бюджет на 2017 рік. Даний проект рішення пройшов детальне опрацювання на засіданнях усіх постійних комісій облради, з керівниками фракцій. При розподілі бюджету враховувалися потреби та нагальні питання кожного району Одеської області. За результатами роботи за перше півріччя ми будемо вносити зміни до цього документу.

Ведучий: Які ще питання розглядалися на сесії?

Анатолій Урбанський: Окрім депутатських звернень було ухвалено і ряд кадрових питань щодо укладання або продовження контрактів з керівниками комунальних підприємств та установ. Також був блок майнових питань, за які ми з колегами проголосували «пакетно».

2fe43b99-6e79-49ef-84f8-b36982c9ba57 3fa6117d-9d00-4cf0-b29e-3ebe4fd15bbb 4f2c88a4-6b28-40d4-a8d6-e8e5d2b63e03 a06b4ac6-4661-489b-9247-ae367404921d

Повернутися назад