65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Підписання меморандуму про партнерство

01-02-2017
DSC_3978

Сьогодні у будівлі обласної ради відбулося підписання меморандуму про партнерство між Одеською обласною радою, Одеською обласною державною адміністрацією та ПРООН щодо впровадження проекту «Сталий розвиток сільських територій Чернівецької та Одеської областей». У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради  Олег Радковський, заступник голови обласної ради Юрій Дімчогло, тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника обласної державної адміністрації Марина Зінченко, посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер, Хендрік ван Зіл – Міжнародний менеджер проекту, голова правління Асоціації громад (ОТГ) Одеської області Тетяна Жарська.

Презентацію проекту, що фінансується Австрійською Агенцією Розвитку, здійснив Хендрік ван Зіл- Міжнародний менеджер проекту, який повідомив присутнім, що проект спрямовано на поліпшення рівня добробуту та життя найбільш уразливих груп населення у Чернівецькій та Одеській областях. За фінансової підтримки Агентства розвитку Австрії буде охоплено більше 150 000 осіб, які проживають в обласних центрах та принаймні 18 сіл, селищ та районів. Проект також стимулюватиме участь громадян у місцевому самоврядуванні та заохочуватиме впровадження ініціатив на рівні громад, зосереджуючи увагу на інклюзивності та охопленні найбільш незахищених верств.

Проект працюватиме за двома напрямками:

  1. Зміцнення потенціалу місцевих громад, місцевих органів влади та вищих навчальних закладів щодо застосування принципів розвитку, орієнтованого на громаду, спільного врядування та надання послуг; та
  2. Сприяння розвитку малих ферм та несільськогосподарських підприємств у сільських та приміських районах.

В рамках проекту буде реалізовано 9 мікропроектів енергозбереження та енергоефективності у закладах освіти,  9 мікропроектів несільськогосподарського напрямку – організація навчання для фізичних осіб-підприємців та фінансування  купівлі обладнання для здійснення їх діяльності та заплановано підтримку ініціативи ОТГ  Лиманського району – створення сільськогосподарського кооперативу та надання фінансової допомоги.

Після презентації проекту відбулася церемонія підписання меморандуму про порозуміння щодо виконання проекту між ПРООН Одеською обласною радою та Одеською обласною державною адміністрацією. Також меморандум підписано між ПРООН та Асоціацією громад Одеської області.

DSC_4050 DSC_3889 DSC_3903 DSC_3922 DSC_3959 DSC_3978 DSC_4013 DSC_4034

Повернутися назад