65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Перші перемоги одеських фігуристів у 2019 році

08-02-2019
7

З 4 по 7 лютого 2019 року в Києві відбувся чемпіонат України серед юніорів. В одиночному катанні взяли участь дев’ять одеситок, серед яких переможниця юнацького чемпіонату України-2018 Єва Шульга та срібна призерка чемпіонату України 2018 року Анна Іванченко, яка виконала норматив майстра спорту України та увійшла в українську збірну:

«Я з багатодітної сім’ї. Фігурним катанням займаюсь дванадцять років. Мріяла стати майстром спорту, як моя старша сестра. Пам’ятаю, як було складно тренуватись, коли Одеса залишилася без великого льоду. Тоді агато хто з моїх однолітків покинули фігурне катання. Мої старших сестричок-фігуристок тато навіть возив на тренування у Миколаїв та Тирасполь. Але завдяки тому, що два роки тому у нашому Палаці спорту з’явився великий лід – спортсмени повернулися, почали набирати форму, брати участь у чемпіонатах та перемагати. Великий лід для фігуриста дає більше можливостей», – пояснює Анна Іванченко.

З нинішніх змагань 12-річна вихованка СДЮСШОР «Крижинка» фігурного катання Єва Шульга повернулася бронзовою призеркою чемпіонату України серед юніорів (до 19 років). Для одеситки це новий і дуже відповідальний етап у її кар’єрі:

«Для мене це третє місце все одно, що перше! Адже мої конкурентки – набагато старші та досвідченіші – Анастасії Архиповій, яка взяла «золото» – 15 років, а срібній фіналістці Анастасії Гожві вже 17 років. Для мого віку – це дуже гарний результат. Я виклалася на повну і в цілому задоволена своїми результатами. Навесні ми плануємо взяти участь у Міжнародних змаганнях, які проходитимуть у Польщі», – захоплено ділиться Єва Шульга.

В довільній програмі лідер одеської команди відкаталася максимально зібрано, зробила успішно зробила складну комбінація стрибків, куди увійшли подвійний аксель, ойлер та потрійний сальхов:

«Все, що Єва могла на даному етапі, вона зробила. Вона по праву третя серед дівчат-юніорок країни. Головні складові нашого нинішнього результату – по-перше, наявність великого льоду, по-друге, тренерська команда. Зараз мені допомагає хореограф Наталія Карпіч – це гарна підмога в роботі, раніше приходилося одному працювати. Ну і сама Єва – вона дуже талановита спортсменка і ми покладаємо на неї великі надії», – розповів тренер Єви Шульги Георгій Старков.

Крім цього, вихованці СДЮСШОР «Крижинка» з четвертого етапу Всеукраїнських змагань з фігурного катання, які проходили в Харкові (з 29 по 31 січня 2019 року) привезли до Одеси вісім призових медалей.  

В одиночному катанні дівчата завоювали чотири медалі. В віковій категорії «2005-2007р.н» срібним призером стала Дар’я Куркудим, а на третю сходинку п’єдесталу піднялася Євгенія Молявко. У віковій категорії «2008-2009 р.н.» бронзову медаль завоювала Поліна Крупська. В віковій категорії «2009-2010 р.н.» срібло в активі Олени Хорсуненко.

В танцях на льоду срібні медалі змагань завоювали – Ірина Підгайна/ Михайло Сандул (до 15-ти років), а також Олеся Васильченко/ Костянтин Притула – (до 13-ти років).

П’ятий етап Всеукраїнських змагань відбудеться з 5 по 8 березня у Богуславі, а фінал – в Одесі – з 8 по 11 квітня.

«Спільними зусиллями влади усіх рівнів, енергії тренерів та їх вихованців, ми повертаємо Палацу спорту статус головної льодової арени Одещини. Високі результати одеських спортсменів підтверджують те, що свого часу обласна рада прийняла правильне рішення, надавши можливість Одеській СДЮШОР з фігурного катання на ковзанах «Крижинка» тренуватись на льодовій арені Палацу спорту. Приємно відчувати причетність до такої благородної справи. Упевнений, що на фінальних змаганнях наші фігуристи теж покажуть гарні результати, а Одеса достойно прийме гостей з інших областей України», – висловився голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

8
1 23 4 6 5

7
Анна Євапереможці

Повернутися назад