65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Пам`ятаємо …

23-11-2015
1

Минулої  суботи Україна відзначила  День Гідності та Свободи.  Два роки тому 21 листопада розпочався  Євромайдан, який став стартом Революції Гідності  та докорінно змінив життя нашої держави.

Масові акції на честь тих подій відбулися  у багатьох населених пунктах. Безпосередньо у столиці України, Києві, Президент України Петро Порошенко разом з громадськістю вшанував загиблих героїв біля пам`ятного хреста Небесної сотні. Трохи пізніше глава держави  вручив Хрест Івана Мазепи режисеру Євгену Афінеєвському, автору документального фільму про протести на Майдані «Зима у вогні».

Не залишилася осторонь від пам`ятної події і Одеса. Місцеві політики та активісти зранку взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам`ятника Тарасу Шевченку в одноіменному парку. Одеську обласну раду на цьому заході представляли  перший заступник голови облради Олег Радковський та заступник голови облради Юрій Дімчогло.  Різноманітні акції   відбулися і в інших частинах Одещини (наприклад  – пам`ятна хода в Комінтернівському районі).

Як написав на своїй  сторінці у Фейсбуці голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський: «Революція Гідності та Свободи продемонструвала нам і всьому світу, що Україна має право на демократичний розвиток, а українці – сильні духом та згуртовані».

2

1

 

Повернутися назад