65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Освіта, цифрова трансформація, житлове будівництво: комісія розглянула більше 10 регіональних програм 

16-02-2021
638C8477-1808-403E-B8D1-E21D644C7E32

Члени постійної комісії з питань економіки, промисловості, підприємництва, регуляторної політики та інвестиційної діяльності розглянули доопрацьовані проєкти рішень обласної ради. Серед них – більше десяти програм, спрямованих на підвищення якості життя мешканців регіону.

Депутати підтримали внесення змін до комплексної програми розвитку освіти Одещини, щоб освітні заклади державної форми власності мали змогу залучати фінансування з обласного бюджету на проведення капітальних ремонтів з впровадженням енергоефективних заходів. Також ще на п’ять років розроблені нові обласні цільові програми «Молодь Одещини» та національно-патріотичного виховання дітей і молоді.

Поза цим громадам передадуть у власність 25 шкільних автобусів – комісія отримала погодження, що на місцях готові взяти відповідальність за їх утримання.     

Підготовлені й нові заходи до програм розвитку туризму і культури. Наприклад, планується створити електронний ресурс – портал культурної спадщини (нерухомої, нематеріальної, музеїв) Одеської області. За підрахунками профільного департаменту облдержадміністрації, оцифрування наявної архівної документації, отримання гіс-координат об’єктів становитиме основну частину витрат – орієнтовно 349 тис. грн, а загальний обсяг фінансування на виконання заходів цього пункту в 2021 році вказаний у розмірі 800 тис. грн.

Окрім цього, комісія заслуховувала та просила уточнення до проєктів рішень, спрямованих на цифрову трансформацію регіону та розвиток конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва. 

Пропонується внести зміни до програм «Безпечна Одещина» і підтримати програму з підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». 

За рекомендацією членів комісії, після врахування усіх зауважень проєкти рішень увійдуть до порядку денного позачергової сесії обласної ради, що відбудеться 19 лютого.

 

Повернутися назад