65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Оновлення містобудівної документації

14-04-2016
HAK_0044

В рамках робочого візиту до Роздільнянського району голова обласної ради Анатолій Урбанський провів нараду, у якій взяли участь депутати обласної ради Ігор Іоганов, Дмитро Чапір, голова Роздільнянської районної ради Фелікс Сігал та голова Степанівської сільської ради Світлана Щербакова.

У ході розмови обговорювалося питання стосовно створення генерального плану та зміни меж сіл Степанівка та Павлівка Роздільнянського району. Оновлення містобудівної документації є принципово важливим, оскільки відсутність сучасних генпланів призводить до хаотичної забудови населених пунктів, неефективного використання територій, стримує реалізацію інвестиційних проектів.

У першу чергу це допоможе вирішити спірне земельне питання, яке виникло між Степанівською сільською радою та ПАТ «Одеський консервний завод дитячого харчування» через те, що частина заводу знаходиться за межами села. Окрім цього, після проведення інвентаризації сільрада контролюватиме державну реєстрацію земель у населеному пункті, а мешканці зменшать витрати при виготовленні кадастрового номеру земельної ділянки, приватизації землі тощо. Але на розробку генеральних планів вищезазначених сіл в сільській раді не вистачає коштів, тому керівники сіл та району звернулися до голови обласної ради Анатолія Урбанського.

За результатами зустрічі Анатолій Урбанський зазначив, що обласною радою будуть внесені зміни до Регіональної комплексної програми з утворення (оновлення) містобудівної документації територій та містобудівного кадастру Одеської області на 2012-2018 роки та передбачені відповідні заходи і кошти для створення генеральних планів, оновлення меж сіл Степанівка та Павлівка.

HAK_0043 HAK_0044 photo807333807768316150

 

Повернутися назад