65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Олег Радковський відвідав воркшоп з експортного фінансування в Одесі

30-03-2023
AD02C5A8-F377-467A-984B-B8A9E4820573

29 березня в Одесі відбувся інвестиційний воркшоп «Експортне фінансування: доступні можливості та перспективи розвитку». Головна мета заходу — допомогти українському експортноорієнтованому бізнесу пільговим кредитуванням та страхуванням ризиків.

До воркшопу долучився перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський. Він підкреслив важливість підтримки державою та банківським сектором підприємців Одеського регіону, який постраждав через блокування портів ворогом.

«Україна вже більше року живе у стані війни, але окрім військового фронту, є ще фронт економічний. Пільгове кредитування експортних контрактів є надзвичайно важливим для розвитку економіки. Воно дозволяє забезпечити необхідні засоби для виконання міжнародних зобов’язань, підвищити конкурентоспроможність нашої продукції та розвивати виробництво і аграрний сектор країни. Це дає можливість людям працювати, отримувати зарплату та підтримувати економіку країни», — сказав Олег Радковський.

На головній сесії воркшопу, радник голови правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» Руслан Рохов презентував інструменти фінансової підтримки українського експорту, які впроваджуються агентством при підтримці Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та банківського сектору України.

Окрім того, представники ключових фінустанов розповіли підприємцям та експортерам про види кредитних портфелів, якими в рамках програми експортного фінансування вони можуть скористатися.

Повернутися назад