65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Оголошено тендер на закупівлю 6-ти мобільних комплексів габаритно-вагового контролю

04-08-2017
1

Однією з головних причин руйнування доріг в області є порушення перевізниками нормативних навантажень, встановлених для великогабаритного транспорту. Тому дотримання габаритно-вагових вимог знаходиться на контролі обласної влади.

«На минулій сесії депутатським корпусом було підтримано внесення змін до обласної комплексної програми «Безпечна Одещина» на 2017-2018 роки. Ці зміни передбачають виділення коштів – понад 7 мільйонів гривень на облаштування пересувними пунктами габаритно-вагового контролю автомобільних доріг загального користування», – повідомив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

Наразі Службою автомобільних доріг в Одеській області оголошено тендер на закупівлю 6-ти таких мобільних комплексів. Також Білгород-Дністровською райдержадміністрацією за кошти місцевого бюджету придбано пересувний пункт габаритно-вагового контролю.

Окрім цього залишається актуальною проблема перевантаження великогабаритного транспорту на автомобільній дорозі М-15 Одеса-Рені. Тут планується встановити 3 стаціонарні габаритно-вагові комплекси – в районі смт. Сарата, с. Саф’янівка, с. Монаші.

Нагадаємо, що протягом 2017 року заплановано ремонт багатьох стратегічних автошляхів. «У першу чергу увага приділяється трасам М-05 Київ–Одеса, М-15 Одеса–Рені, М-16 Одеса–Кучурган. Позиція і обласної ради, і обласної державної адміністрації полягає в тому, щоб з’єднати всі районні центри з автошляхами міжнародного значення», – зауважив Анатолій Урбанський.

1

Повернутися назад