65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Одесу відвідав один з кращих економістів світу

01-06-2017
DSC_1316

Одесу відвідав Вернон Сміт – один з кращих економістів світу, каліфорнійський спеціаліст, професор економіки та права, президент Асоціації економічної науки, лауреат численних нагород та Нобелівської премії 2002 року за новаторську роботу у галузі експериментальної економіки.

В рамках свого ознайомчого візиту відомий американський економіст зустрівся з керівниками Одещини – головою обласної ради Анатолієм Урбанським та головою обласної державної адміністрації Максимом Степановим. Під час зустрічі йшлося про перспективи розвитку Одеської області, зокрема – транспортної інфраструктури, малого та середнього бізнесу, туризму, підвищення інвестиційної привабливості регіону.

Пан Вернон Сміт поділився досвітом як підвищити динаміку економічного зросту Одеської області і в цілому країни, у першу чергу це – стимуляція малого бізнесу та інновації. Найбільш ефективними є нові фірми, які виходять на ринок. Оренда землі також впливає на розвиток економіки – вона має бути довгостроковою та доступною – так вона приноситиме капітал. Окрім цього в Одеському регіоні знаходяться найбільші порти України, що є важливим пріоритетом.

Голова обласної ради Анатолій Урбанський зазначив, що програму «Розумний регіон» повністю підтримали всі депутати області, адже вона охоплює аспекти життя, починаючи від медицини, бізнесу та закінчуючи туризмом. Також обласна рада спільно з облдержадміністрацією працює над розробкою нової програми, спрямованої на підтримку малого та середнього бізнесу, вона буде стимулювати активність бізнесу у регіоні.

«Одещина – прекрасний регіон. Їй є що продемонструвати гостям, чим їх здивувати і порадувати. У 2015 році до нас приїхали 2,5 мільйони туристів, у 2016 – 3,5, а в цьому році, за прогнозами експертів, ми зустрінемо понад 4 мільйони туристів. Тож ми очікуємо гостей з Каліфорнії», – резюмував Анатолій Урбанський.

DSC_1263 DSC_1267 DSC_1288 DSC_1309 DSC_1313 DSC_1316 DSC_1319 DSC_1327

Повернутися назад