65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Одеські рятувальники отримали нове водолазно-рятувальне судно

27-07-2017
1

Одеські рятувальники отримали новий аварійно-рятувальний катер, який може виконувати завдання і на річках, і у відкритому морі при шестибальному штормі. Також катер може працювати на мілководді, йому достатньо всього 50 сантиметрів глибини.

Водолазно-рятувальне судно класу «річка-море» призначене для проведення пошуково-рятувальних робіт на воді, робіт з розмінування акваторії від вибухонебезпечних предметів. Воно оснащене водолазним обладнанням, трьома акумуляторними батареями для живлення споживачів і запуску двигуна, вогнями на щоглі та освітлювальними приладами, прожектором з ручним керуванням, туманним горном, радіостанцією, магнітним компасом. На судні можливе розміщення 5-ти чоловік пошуково-рятувальної команди, а його палуба обладнана сидячими місцями для перевезення до 10-ти врятованих осіб. На борту є рятувальні круги, плоти і жилети. Судно базуватиметься в Одесі, але виконуватиме завдання по усій області.

Всього було зроблено два замовлення на виготовлення таких катерів – для Одеської та Миколаївської областей. Судно придбано за рахунок співфінансування з державного та обласного бюджетів. Його вартість складає майже 3 мільйони гривень, з яких 760 тисяч гривень було виділено з бюджету області в рамках регіональної програми цивільного захисту техногенної та пожежної безпеки Одеської області на 2014-2017 роки.

«Розуміючи важливість забезпечення рятувальників необхідною технікою та оснащенням, депутати обласної ради одноголосно підтримали питання закупівлі аварійно-рятувального катеру. Окрім цього, на останній сесії обласної ради депутатський корпус проголосував за виділення 6-ти мільйонів 100 тисяч гривень на придбання для Одеського гарнізону матеріально-технічних засобів: 4 мільйони буде спрямовано на створення газодимозахисної служби та сучасні засоби зв’язку, а 2 мільйони 100 тисяч – на закупівлю апаратів на стислому повітрі, бойового і форменого одягу», – повідомив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

1 2

Повернутися назад