65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Одеська область очолила рейтинг регіонів за темпами зростання промислового виробництва

27-11-2017
12-770×470

Згідно зі статистичними даними, опублікованими Державною службою статистики, упродовж перших 9 місяців показник темпів зростання промислового виробництва в Одеській області склав 16,8 %, що є найкращим показником серед регіонів України.

Зокрема, за даними Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА, у Одеській області зосереджено 70% всього виробництва м’ясних та консервних продуктів, автотранспортних засобів для нафтогазової, харчової та хімічної промисловості. На Одещину також припадає 60% виробництва всієї виноробної продукції в Україні, більш ніж 20% виробництва соняшникової олії і 14% електроенергії, виробленої на сонячних електростанціях.

Обсяг прямих іноземних інвестицій у промисловість з початку року склав майже 40 млн доларів США.

«Маємо переконливі свідчення стрімкого розвитку регіону. Безумовно цьому передувала непроста і кропітка праця керівних органів області, місцевих рад та адміністрацій з підприємцями і виробниками по цілому спектру питань. Зокрема був значно покращений інвестиційний клімат, поліпшені умови підприємницької діяльності. Наразі відбувається масштабна модернізація інфраструктури, в першу чергу, це ремонт ключових доріг Одеської області. Таким чином створюються всі необхідні чинники для подальшого розвитку і залучення інвестицій», ̶  підкреслив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

12-770x470

Повернутися назад