65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Одеська обласна рада запропонує нові механізми та програму з розвитку меліорації

29-12-2020
4

Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко проведе серію консультацій, результатом яких має стати розроблення нової обласної програми з відновлення інфраструктури меліоративних систем. Про це стало відомо сьогодні, 29 грудня, під час робочої наради з ініціативною групою.

«Наслідки посухи в регіоні катастрофічні, а механізм компенсації збитків аграріям — недосконалий та неефективний. Аби покращити ситуацію і працювати на випередження можливих негативних наслідків, ми пропонуємо об’єднати зусилля з облдержадміністрацією, Басейновим управлінням водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю, місцевими громадами та фермерами. Найближчим часом будуть ретельно вивчені механізми і, як наслідок, запропонована ефективна обласна програма з відновлення інфраструктури меліоративних систем», — зазначив Григорій Діденко.

Він також додав, що запуск амбітної програми задля збільшення площі зрошуваних земель у зоні ризикованого землеробства можливий лише на умовах фінансової участі всіх зацікавлених сторін.

Заплановано, що зустрічі продовжаться в середині січня 2021 року.

1 2 3 4 5

Повернутися назад