65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Одеська обласна рада оновила порядок надання матеріальної допомоги

24-02-2021
00A9AE93-0FAE-4ABE-B0FF-4172B4C7E09A

Депутати Одеської обласної ради затвердили Порядок надання цільової адресної допомоги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, та малозабезпеченим верствам населення.

Відповідне рішення розглядалось під час пленарного засідання позачергової сесії 19 лютого та буде підписано головою обласної ради.  

Йдеться про грошову допомогу, яка може надаватися мешканцям за рахунок коштів обласного бюджету один раз на рік. Вона ґрунтується на принципах адресності та індивідуального підходу, комплексності, законності, соціальної справедливості, а надається персонально і безпосередньо конкретній особі. 

Чинниками, що можуть зумовити складні життєві обставини, є похилий вік, часткова або повна втрата рухової активності, пам’яті; невиліковні хвороби чи такі, що потребують тривалого лікування; психічні та поведінкові розлади; бездомність чи безробіття; малозабезпеченість; пожежа чи стихійне лихо, збройний конфлікт, терористичний акт, тимчасова окупація.

Для отримання матеріальної допомоги необхідне подання депутата Одеської обласної ради або особиста письмова заява на ім’я голови Одеської обласної ради. До письмової заяви потрібно надати пакет документів.

Тільки після надання повного пакета документів починається розгляд заяв. Перевірку здійснює відділ з питань надання цільової адресної допомоги та інших соціальних виплат. Його працівники далі направляють матеріали на розгляд постійній комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Розмір матеріальної допомоги встановлюється постійною комісією залежно від конкретних умов, у яких опинився заявник.

Повернутися назад