65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Одещина отримала бюджет на 2021 рік

24-12-2020
бюджет

Під час пленарного засідання третьої позачергової сесії обласної ради підтримано проєкт рішення «Про обласний бюджет Одеської області на 2021 рік». Його загальний фонд складає 4,8 млрд грн.

Голоси «за» віддали 76 депутатів.

Основний підхід, застосований при формуванні обласного бюджету на 2021 рік, перш за все, – раціональне використання бюджетних коштів, підвищення ефективності видатків та концентрація їх на пріоритетних напрямках.

При цьому ключовим завданням бюджетної політики залишатиметься забезпечення економічної стабільності, стійкості, збалансованості та забезпечення децентралізації бюджетної системи.

У проекті рішення передбачено соціально важливі регіональні програми, які потребують реалізації вже у І кварталі 2021 року: «Розвитку освіти Одещини», «Здоров’я Одещини» та «Соціальний захист населення в Одеській області».

Окрім цього, міжбюджетні трансферти у 2021 році становитимуть 1,9 млрд грн.  Нагадаємо, що завдяки цілеспрямованій державній позиції щодо децентралізації коштів місцевих бюджетів, громади отримали стабільні джерела доходів, які залучили в їх розпорядження значний фінансовий ресурс.

бюджет

Повернутися назад