65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Обласна рада розподіляє 30 млн грн на утримання комунальних підприємств соціального захисту

18-03-2021
EDE1FE5C-38E9-45E5-9CE5-B909DF7C000F

В Одеській обласній раді розпочалась робота з розподілу 30 млн грн, що раніше під час сесії були закладені на утримання закладів соціального забезпечення і захисту.

Відтак, постійна комісія з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності підтримала виділення коштів психоневрологічному інтернату «Оберіг» в селі Заводівка. 

«Кілька засідань тому ми розглядали важливе питання щодо реорганізованих комунальних підприємств. Тоді спільно з комісією з питань охорони здоров’я та соціальної політики нами була зафіксована сума у 30 млн грн для подальшого розподілу. Поки що до комісії надійшли документи по одному новоствореному комунальному підприємству, де надано штатний розпис та об’єм запланованого фінансування», — розповіла голова комісії Ольга Юрко. 

Зазначимо, це пов’язано з реорганізацією Одеської обласної психіатричної лікарні №3 у психоневрологічний інтернат «Оберіг». Планується, що у закладі буде перебувати 130 підопічних з хронічним перебігом хвороб. Протягом другого і третього фінансового кварталу для нього буде зарезервовано 9 млн грн. 

Як повідомила директорка департаменту соціальної та сімейної політики ОДА, депутатка обласної ради Лілія Коваленко, попередньо розглядалось виділення більшої суми — 12 млн 798 тис. грн. До питання виділення закладу ще майже чотирьох мільйонів вирішено повернутися за підсумками роботи закладу у другому кварталі, оскільки також наразі остаточно невідомо, які функції «Оберіга» профінансує НСЗУ і чи вдасться ввести платні послуги.

Нагадаємо, під час засідання 15 березня постійна комісія з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності погодила технічні правки до обласного бюджету на 2021 рік, тобто які не потребують виділення додаткових коштів.

Повернутися назад