65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Обласна рада перерозподілила 30 млн грн на завершення капітального ремонту «Олімпійця»

16-04-2021
B95AE807-1274-4F0B-A3A0-21B5A78FC697

Депутати Одеської обласної ради під час пленарного засідання шостої сесії 16 квітня прийняли зміни до обласного бюджету та низки цільових обласних програм. 

Відтак, було підтримано внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік. Здебільшого вони стосуються перерозподілу 30 млн грн на завершення капітального ремонту обласної школи вищої спортивної майстерності «Олімпієць», що на проспекті Шевченка в Одесі. 

Через ситуацію з розповсюдженням СOVID-19 були внесені зміни до Стратегії розвитку Одеської області на 2021-2027 роки.

Водночас був затверджений намір про здійснення місцевого запозичення у 2021 році. Мова йде про взяття внутрішнього запозичення у розмірі 630 млн грн на будівництво та капітальний ремонт автодоріг загального користування місцевого значення та комунальної власності. Документи на погодження профільний департамент облдержадміністрації направить до Міністерства фінансів України. 

Щодо медичних питань, то депутати підтримали внесення змін до цільової програми «Здоров’я Одещини на 2021-2023 роки». Зміни стосуються виділення 5 млн грн на придбання кисневої станції та кисневого генератора з подальшим встановленням для центральної лікарні Подільського району, що дасть змогу самостійно виробляти кисень у достатній кількості для забезпечення мешканців півночі Одеської області. 

Зміни також стосуються виділення 1,5 млн грн на відкриття стаціонарного відділення та малої операційної в Одеському обласному центрі нефрології та діалізу.

Водночас депутати надали згоду на передачу Одеської обласної клінічної лікарні на залізничному транспорті філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Українська залізниця» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області. Відповідне  звернення буде направлено Кабінету Міністрів України.

Повернутися назад