65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Обласна рада може звернутися до Кабміну щодо передачі лікарні на залізничному транспорті

12-04-2021
0D828617-F382-46BB-BC36-8152D64059EE

В обласній раді підготують звернення до Кабінету Міністрів України щодо передачі Одеської клінічної лікарні на залізничному транспорті на баланс Одеської обласної ради.

Відповідне рішення підтримала під час засідання 12 квітня постійна комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики, яку очолює Дмитро Чапір.

Наразі лікарня входить до філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця». Приводом для звернення щодо передачі стали незадовільні висновки про роботу медзакладу від Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

8 квітня народні депутати проводили виїзне засідання в Одесі. До них приєднався голова обласної ради Григорій Діденко та члени профільної комісії облради. Було встановлено, що Національна служба здоров’я України перерахувала лікарні як визначеній для надання допомоги хворим на коронавірус 60 млн грн. Однак з осені 2020 року з 300 ліжок вона змогла підвести кисень лише до 40 місць.

На засіданні комісії було зазначено, що зараз необхідно вживати заходи для забезпечення лікарень киснем, а населення — кисневими концентраторами. Зокрема, комісія підтримала лист Подільської районної ради щодо виділення 5 млн грн на придбання кисневої станції для центральної лікарні Подільського району. Це єдиний опорний медзаклад, що приймає хворих на коронавірус, на півночі Одеської області. Для таких хворих там розгорнуто 200 ліжок.

За словами головного лікаря, медзаклад потребує понад тонну кисню на добу. Везти його на таку далеку відстань з обласного центру — довго та не є доцільним.

Рішенням комісії підтримано внесення відповідних змін до обласної цільової програми «Здоров’я Одещини на 2021 — 2023 роки».

Нагадаємо, під час засідання 1 квітня комісія підтримала направлення 15 млн грн на закупівлю кисневих концентраторів.

Повернутися назад