65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Обговорення масштабного інвестиційного проекту

24-07-2018
81c56377-a67c-4e5f-a3b0-f6a4d68257e9

Голова обласної ради Анатолій Урбанський провів зустріч з директором компанії «European Agro Investment Company» Ukraine Галиною Бринзянник.

Предметом зустрічі було обговорення реалізації масштабного інвестиційного проекту вартістю 250 мільйонів доларів США на території державного підприємства «Морський торговий порт «Чорноморськ». Кошти на реалізацію проекту буде залучено з фондів двох міжнародних компаній Touchstone Capital Group Holdings Limited та Navigator Principal Investors LLC.

Touchstone Capital Group Holdings Limited китайська компанія, яка почала свою діяльність з 15 років назад, її основна концепція полягає у консолідації фінансових та галузевих платформ між Китаєм та іншими країнами світу. За 15 років компанія співпрацює з декількома китайськими державними підприємствами, а також реалізує проекти, загальною вартістю більше 30 мільярдів доларів, у країнах Західної та Східної Європи, Австралії, Азії, Південної та Північної Америки, пострадянських країнах. Завдяки своєму досвіду в управлінні фондами та активами, страховій брокерській діяльності, міжнародних інвестиційно-банківських та фінансових консультаційних послуг Touchstone Capital Group має унікальну можливість запропонувати комплексні рішення «єдиного вікна» для глобального залучення коштів та інвестицій.

Navigator Principal Investors LLC – інвестиційний фонд, що базується у Нью-Йорку. Він зосереджений на вкладах, перш за все, у європейський ринок. Американський фонд готовий інвестувати в українські порти та сільське господарство близько 100 мільйонів доларів. У полі зору фонду –Одеса, Миколаїв, Херсон, а також великі сільгоспвиробники. Фонд допомагає керувати загальною стратегією зростання та збільшення прибутків, але не керує бізнесом на щоденній основі. Крім того, Navigator прагне чітко узгодити свої цілі із завданнями керівництва та інвесторів,  стане, по суті, партнером у розробці та впровадженні загальної стратегії.

Так, на базі причалів №7, №8 та №9 планується побудувати універсальний перевантажувальний комплекс за усіма європейськими стандартами. Роботи буде проведено з урахуванням того, щоб об’єкти інфраструктури порту використовувалися компанією максимально ефективно і прибутково.

Перевантажувальний комплекс включає в себе три функціонально та територіально розділені ділянки: причальна зона разом тиловими територіями причалів та територією складу №11; територія «сухого порту»; генеральні грузи та відкритий склад. Передбачено поетапну реконструкцію причалів (№7-9) з доведенням глибин акваторії до 16,0 метрів, що дозволить приймати судна типу «Panamax» і «post-Panamax» (тип контейнеровозів, танкерів та інших суден, які мають максимальні габарити). Також заплановано модернізацію та переоснащення тилових територій, включаючи і територію складу №11, будівництво транспортних розв’язок на території порту і міста.

«Створення сучасного перевантажувального комплексу дозволить задовольнити потреби порту в експортно-імпортній складовій, а також дасть змогу залучити до співпраці сторонніх вантажовласників та збільшити вантажообіг. Згідно з розрахунками, кількість суден, які заходять у порт збільшиться на 350 за рік, розрахунковий річний вантажообіг складатиме 10,920 мільйонів тон вантажів широкої номенклатури. Окрім цього компанія «European Agro Investment Company» надає робочі місця для 230-250 працівників. Також гарантуються такі пункти, як збереження рівня заробітної плати, умови праці на робочому місці, соціальний пакет, все це буде збережено за портовиками»,  розповіла Галина Бринзянник.

В свою чергу голова обласної ради Анатолій Урбанський зазначив: «Здійснення інноваційного, технологічно-сучасного проекту у форматі державно-приватного партнерства – це взаємовигідне співробітництво, яке сприятиме не тільки розвитку інфраструктури порту, а й покращенню бізнес клімату в регіоні. Безумовно, ще одною важливою складовою співробітництва порту із приватним інвестором соціальна відповідальність компанії».

4d685e0-port 81c56377-a67c-4e5f-a3b0-f6a4d68257e9

DCIM100MEDIADJI_0022.JPG

Повернутися назад