65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Новий статус Біляївки

29-01-2016
Безимени-1

Верховна Рада надала Біляївці статус міста обласного значення. За відповідний проект постанови проголосував 241 народний депутат. Що стосується парламентаріїв від Одещини, то «за» віддали голоси восьмеро: Олександр Урбанський і Дмитро Голубов (БПП), Сергій Фаєрмарк і Євген Дейдей («Народний фронт»), Микола Скорик («Опозиційний блок»),  Василь Гуляєв і Антон Кіссе («Відродження») та   позафракційний Сергій Ківалов. Не голосували присутні в залі Геннадій Чекіта (БПП), Віталій Барвіненко, Леонід Клімов і Олександр Пресман (усі  – «Відродження»). Відсутніми на пленарному засіданні були Олексій Гончаренко (БПП), Павло Унгурян («Народний фронт»), Іван Фурсін («Воля народу») та позафракційний Едуард Матвійчук.

Нагадаємо, що раніше питання про надання Біляївці статусу міста обласного значення згідно із законодавством було погоджено і схвалено Біляївською міською та Біляївською районною радами. А у червні минулого року –  Одеською обласною радою.

Довідково: Біляївка (початкова назва Головківка) була заснована наприкінці 18 століття козаками Чорноморського козацького війська і вихідцями з Молдавії. У 1979 році населений пункт отримав статус міста. Нині тут мешкають понад 12 тисяч чоловік.

Новий статус Біляївки
Новий статус Біляївки

Повернутися назад