65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Незапланований візит

30-09-2016
photo648584369034864986

29 вересня від випадкового перехожого надійшов дзвінок на службу 101 про те, що з будівлі на вулиці Успенській, 4 йде чорний дим. По прибуттю рятувальників з’ясувалося, що сталося коротке замикання електропроводки в електрощитовій. На місце події прибула аварійна бригада електромереж. Рятувальники повідомили, що збитку немає, жертв немає та покинули будівлю.

Будівля, яка розташована на вулиці Успенській, 4 не здана в експлуатацію. Оскільки сюди ще влітку самовільно заселилися люди, які називають себе тимчасово переміщеними громадянами з Луганську та Донецьку, ремонтні роботи тут не проводяться. Також цю будівлю неможливо підключити до міської інфраструктури згідно із правилами приєднання електричних установок до електричних мереж, затвердженими Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики від 17.01.2013 року №32.

Співробітники «Одесаобленерго» відключили зіпсовану електрощитову та знеструмили нежитлову будівлю.

30 вересня група людей, увірвавшись до будівлі обласної ради, захопили приймальню та кабінет голови обласної ради. Анатолій Урбанський не зміг особисто вислухати громадян, оскільки наразі знаходиться у службовому відрядженні.

Люди, якими керує місцевий мешканець Тодор Пановский, вимагали підключити їм світло та воду у будівлі на Успенській, 4.

Усі пояснення співробітників обласної ради про те, що підключенням комунікацій, розподілом житла та вирішенням питань переселенців займається інша організація, були проігноровані.

Півтори години люди перебували в адміністративному приміщенні, відхиляючи усі вмовляння поліції та чиновників.

Свої вимоги жінки озвучили депутату обласної ради та голові постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров`я та соціальної політики Анатолію Садовнику.

«Частиною 8 статті 11 Закону України встановлено, що місцеві державні адміністрації в межах своїх повноважень забезпечують: надання у тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам житлового приміщення або соціального житла, придатного для проживання, за умови оплати зазначеними особами, відповідно до законодавства, вартості житлово-комунальних послуг. Обласна рада не має відповідних повноважень для вирішення таких питань», – пояснив Анатолій Садовник.

Депутат також повідомив, що регіональний парламент вже виносив ряд рішень на користь тимчасово переміщених громадян, проте фінансування до людей поки не дійшло.

Громадяни делегували представляти їх права місцевому мешканцю Тодору Пановскому. Розмова про проблеми переселенців продовжиться вже наступного тижня за участю голови обласної ради Анатолія Урбанського.

photo648584369034864986

Повернутися назад