65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Незапланований брифінг

17-06-2016
photo_2016-06-17_15-50-23

На незапланованому брифінгу очільник Одеської обласної ради Анатолій Урбанський разом з головами усіх фракцій обласної ради прокоментував ситуацію довкола питання про визнання учасників добровольчих формувань – безпосередніх учасників антитерористичної операції на сході України –  учасниками бойових дій:

Анатолій Урбанський: На засіданні з головами депутатських фракцій ми прийняли рішення про визнання учасників добровольчих формувань – безпосередніх учасників антитерористичної операції на сході України,  захисників її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності, учасниками бойових дій із забезпеченням передбачених законодавством соціальних гарантій.

Ми з колегами так і не зрозуміли, яка була ініціатива депутата Олеся Вітряного, адже він пропонував звернення, котре депутатський корпус підтримав. Але вже проект рішення з даного питання повинен бути опрацьований  у постійних комісіях обласної ради та рекомендований на наступне пленарне засідання, щоб залучитись 100% консолідацією. Тому інсинуації навколо того, що голова обласної ради та депутатський корпус не є справжніми патріотами своєї Держави – лише неосвіченість. І тому я знаходжусь тут з усіма головами депутатських фракцій.

Журналіст: Обласна рада визнає добровольців Одеської області учасниками антитерористичної операції. Наскільки це відповідає діючому законодавству?

Анатолій Урбанський: Ми ініціюємо дане питання до розгляду нашими колегами у Верховній Раді України і я сподіваюсь, що воно буде підтримане.

photo_2016-06-17_15-50-23 photo_2016-06-17_15-50-33

Повернутися назад