65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Національне свято Республіки Польща

13-05-2017
DSC_9119

Голова обласної ради Анатолій Урбанський взяв участь в урочистому прийомі з нагоди національного свята Республіки Польща – Дня Конституції. Дипломатів та громадян Польщі вітали керівники Одещини, представники  бізнесу, громадські діячі і активісти.

Довідка. День Конституції Польщі відзначається щорічно 3 травня. Її вважають однією з найстаріших у Європі і другою у світі після американської. Незалежна польська держава за час свого суверенного існування досягла високого рівня політичного, економічного та соціального розвитку, міцно утвердилася на міжнародній арені як впливовий чинник миру та продовжує робити вагомий внесок у пропагування та розвиток європейської цивілізації.

«Переконаний, що дружні партнерські стосунки між Україною та Польщею й надалі будуть всебічно розвиватися в дусі стратегічного партнерства на основі взаємної поваги та довіри. Як відомо, Україна отримала безвізовий в’їзд до Європи, і це потужний імпульс для розвитку наших відносин. Хочу привітати  народ Польщі і всю численну польську діаспору в місті Одеса з Днем Конституції, побажати процвітання, добробуту, миру, непохитності духу та великих звершень», – зазначив у своїй вітальній промові Анатолій Урбанський.

У свою чергу Генеральный Консул Республики Польша в Одесі Даріуш Шевчик висловив подяку гостям свята за увагу до одного з найважливыших державних свят. Він також зазначив, що Україна і Польща – це два дуже близькі народи, і Польща завжди підкреслює значимість контактів, які об’єднують поляків і українців.

Прийом пройшов у теплій, дружній атмосфері.

DSC_9119 DSC_9055 DSC_9090 DSC_9109

Повернутися назад