65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

«Наші військові можуть ділитися досвідом та передавати найкращі традиції» — Григорій Діденко з нагоди 10-річчя Військової академії

23-03-2021
43932CB3-3544-47D8-9182-8E9BB770946B

Військова академія в Одесі відзначає 10-річчя своєї нової історії. В стінах навчального закладу навчалося дванадцять Героїв України.

Під час урочистостей з нагоди ювілею 23 березня курсанти демонстрували на плацу бойові навички та отримували численні привітання, зокрема від керівництва регіону. 

«Десять років тому розпочалася ваша нова славетна історія. Зараз всі ми розуміємо значущість цієї події — для регіону і для всієї України. Щоб бути справжнім захисником, треба бути відданим своїй державі, мати силу та завзяття, а ще — гідну підготовку. Наші військові можуть ділитися досвідом та передавати найкращі традиції. Бажаю вам гідних результатів навчання та несення служби заради нашої Батьківщини!» — привітав керівництво, науково-педагогічних працівників, курсантів академії голова обласної ради Григорій Діденко. 

За підготовку кваліфікованих спеціалістів у військовій галузі та високий професіоналізм почесними грамотами обласної ради нагороджено п’ять провідних фахівців Військової академії. На вимогу дотримання всіх протиепідемічних заходів передали окремо — поза урочистих заходів на плацу. 

Окрім цього, голова обласної ради долучився до церемонії вшанування пам’яті випускників академії, які загинули під час виконання завдань за призначенням на сході країни. 

Нагадаємо, академія здійснює підготовку фахівців високомобільних десантних військ, морської піхоти, військової розвідки та спеціального призначення, спеціалістів тилового забезпечення, автомобільної техніки та ракетно-артилерійського озброєння.

Довідково. Історія підготовки офіцерських кадрів на Одещині триває понад 150 років. У 1992 році було створено Одеський інститут Сухопутних військ – найбільший вищий військовий навчальний заклад Європи, де вперше здійснювалась підготовка фахівців аеромобільних військ, військової розвідки та спеціалістів з тилового забезпечення. З 2006 року він був реорганізований у Військовий інститут Одеського політехнічного університету.

На підставі постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року було сформовано Військову академію (м. Одеса), що і є правонаступницею всієї Одеської вищої військової школи.

Повернутися назад