65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Нарада із заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України

18-09-2020
DSC_3304

Перший заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський взяв участь у нараді із заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Михайлом Хорєвим.

Під час засідання обговорювалися найбільш гострі екологічні питання та можливі шляхи їх вирішення на місцевому, обласному та державному рівнях.

«Насамперед хочу висловити слова подяки за підтримку та сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України у вирішенні важливих для Одеського регіону екологічних питань. Спільними зусиллями вдалося здійснити запуск води у водосховища Катлабух та Китай, розпочати роботи з реконструкції шлюзу-регулятора «Репіда», побудувати захисну гідротехнічну споруду на ділянці 108-го км річки Дунай. Проте в області залишається низка актуальних екологічних проблем, які не можна відкласти або залишити без уваги і допомоги центральних органів влади. Зокрема, сьогодні у критичному стані знаходиться вся система водообміну Придунайських озер. Також першочергових заходів потребує Куяльницький лиман для відновлення, стабілізації та оздоровлення його водних ресурсів. Після проведення наукових досліджень та моніторингу гідроекологічного режиму і стану лиману необхідно визначити подальші кроки для наповнення лиману прісною водою. Необхідно завершити будівництво з’єднувального каналу Тилігульський лиман – Чорне море, і далі будуть проводитися заходи для утримання і розчистки каналу.

Окрім, негативні наслідки для області цього року принесла посуха. Врожай втрачають навіть виноградні господарства. Таких великих втрат врожаю можна було б уникнути, якщо привести до ладу системи зрошення. Аграрії залишилися на межі банкрутства і потребують допомоги з боку держави.

Ще одне важливе питання – здійснення утилізації небезпечних відходів (пестицидів), більша частина яких знаходиться в селі Алтестове Біляївського району. На рівні області не має можливості утилізувати ці відходи.

 Я сподіваюся, що наші звернення будуть почуті і нам вдасться визначити подальші дії для покращення екологічного становища в Одеській області», – зазначив Вадим Шкарівський.

DSC_3289 DSC_3294 DSC_3298 DSC_3304 DSC_3309 DSC_3310 DSC_3313 DSC_3334 DSC_3336

 

 

Повернутися назад