65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Напутні слова для молодого покоління

06-05-2016
photo_2016-05-06_13-34-53

Напередодні Дня пам’яті і примирення та 71-ї річниці Перемоги над нацизмом ми згадуємо великий подвиг і разом з тим велику трагедію нашого народу – його битву, його перемогу. Всі ми в неоплатному боргу перед героями, чиї життя забрала війна у боротьбі за свободу і гідність, перед усіма, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і бажання бачити її незалежною та квітучою. А також віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни, які є для молодого покоління яскравим прикладом незламності духу, мужності, самопожертви заради нашої свободи, благополуччя та миру.

Ці обидва свята як ніколи актуальні для сучасної України. У нашій країні немає жодної сім’ї, яка б не відчула на собі наслідки Другої світової війни. Сьогодні дуже важливо пам’ятати до чого призводить війна, ідеологічна конфронтація та зрада етичних норм. Це – величезний урок усім нам, нагадування про цінність миру і стабільності в суспільстві. В іншому випадку ми маємо всі шанси на повторення жахів війни.

«Будь-яка війна – це не тільки ордени і героїчні звершення, але й страждання, жертви, великі втрати. На жаль, з кожним роком нас, що пережили ту війну і на собі відчули весь її трагізм, залишається все менше. І все ж, поки є така можливість, ми проводимо зустрічі з молодим поколінням. Але не для того, щоб розповісти про себе, а заради того, щоб наша молодь пам’ятала, знала, робила висновки і вчилася на прикладах солдат найкривавішої війни ХХ століття», – розповіла ветеран Великої Вітчизняної війни, фронтова медсестра, учасниця оборони Одеси і Севастополя, розвідниця, голова ради ветеранів Приморської армії, колишня завідуюча Військово-історичного музею Південного оперативного командування Валентина Лучинкіна.

Валентині Іванівні є що розповісти молодому поколінню – вона брала участь у військових діях, на власні очі бачила все перипетії того страшного часу. Також Валентина Іванівна займалася науково-дослідницькою діяльністю, видаючи для підростаючого покоління безліч методичного та довідкового матеріалу про часи Великої Вітчизняної війни, про бойові дії в Афганістані, про Чорнобильську трагедію. Зокрема, напередодні свята Перемоги Валентина Лучинкіна передала голові обласної ради Анатолію Урбанському збірник методичних матеріалів «Героїчна оборона Одеси», в якому викладено всі подвиги захисників нашого краю.

«Священний обов’язок кожного з нас – бути гідними подвигу цієї дивовижної жінки та зробити все для того, щоб на мирній землі виховувати дітей. Ми безмежно вдячні кожному солдатові, кожному учаснику визвольної боротьби, кожному герою, який пожертвував своїм життям заради світлого майбутнього», – наголосив Анатолій Урбанський.

Ветерани Одещини в свою чергу підтримують діяльність обласної ради в напрямку патріотичного виховання молоді, допомоги українським воїнам, усілякого сприяння миру на українській землі.

photo_2016-05-06_13-21-35  photo_2016-05-06_13-21-55

                photo_2016-05-06_13-34-53

Повернутися назад