65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

На базі Дунайської обласної лікарні відкрито реперфузійний центр

19-12-2018
Дунайська лікарня (1)

В Ізмаїлі, на базі Дунайської обласної лікарні відкрито третій в Одеській області реперфузійний центр (подібні центри працюють в Балті та Одесі). Тут надаватимуть екстрену і оперативну допомогу хворим з інсультом та інфарктом.

«При таких станах, як інфаркт і інсульт, від своєчасності та ефективності надання першої медичної допомоги залежить життя пацієнта і успішність процесу його реабілітації. Через те, що Ізмаїл розташований досить віддалено від обласного центру, вирішення цих питань дуже важливі для міста. Проблему ми розглядали на рівні області. Тому цей амбітний проект довелося втілити завдяки підтримці обласної ради та облдержадміністрації. Крім того, місто включене в відповідну програму надання безкоштовної допомоги при інфаркті міокарда в гострому стані», – пояснює міський голова Ізмаїлу Андрій Абрамченко.

Проект вдалося реалізувати завдяки співфінансування з обласного й місцевого бюджетів та допомоги меценатів. Зокрема, за рахунок обласних коштів проведено ремонтні роботи в лікарні та придбано ангіограф. На кошти міського бюджету побудована дощова каналізація, обладнана стоянка для автотранспорту, відремонтовано систему вуличного освітлення та під’їзні шляхів до лікарні.

«Даний проект вдалося реалізувати в рамках медичної реформи, ініційованої  Президентом України Петром Порошенко та Урядомю. Відкриття реперфузійного центру в Ізмаїлі дозволить звести до мінімуму смертні випадки від інфаркту та інсульту. Первинна та невідкладна медична допомого буде фінансуватися за рахунок держави і для хворих вона буде безкоштовною», – висловився голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

Дунайська лікарня (1) Дунайська лікарня (3) Дунайська лікарня (5)Дунайська лікарня (6) Дунайська лікарня (7) Дунайська лікарня (8) Дунайська лікарня (9)

Повернутися назад