65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Маяківська та Старокозацька сільські громади отримали позитивні висновки про відповідність Конституції та законодавству України проектів рішень місцевих рад

03-08-2017
18_06_2015_aahbhahi

Затверджено висновки щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень місцевих рад про добровільного об’єднання Маяківської та Старокозацької сільських громад.

Так, у Маяківську сільську об’єднану територіальну громаду з центром у селі Маяки увійдуть: Надлиманска сільрада Овідіопольського району, Удобненська сільрада Білгород-Дністровського району та Маяківська сільрада Біляївського району. В свою чергу до Старокозацької сільської об’єднаної територіальної громади із центром у селі Старокозаче входитимуть Петрівська, Старокозацька, Козацька та Крутоярівська сільські ради Білгород-Дністровського району.

Станом на сьогодні 7 об’єднаних громад чекають від Центральної виборчої комісії призначення перших місцевих виборів депутатів та міських, сільських, селищних голів, зокрема – Авангардівська, Шабівська, Знам’янська, Цебриківська, Таїровська, Березівська, Маяківська.

Нагадаємо, всього на даний момент в Одеській області функціонують 12 об’єднаних територіальних громад.

«Процес об’єднання територіальних громад продовжується на Одещині, і є добровільним. Кожен район має свою специфіку щодо впровадження реформи децентралізації, тому новостворені громади повинні будуть працювати над тим, щоб довести переваги об’єднання та стати позитивним прикладом для інших населених пунктів. Головну роль тут відіграє бажання і спроможність громади користуватися наданими їй повноваженнями. Сьогодні ми бачимо позитивні зміни від проведених реформ. Одним з прикладів прикладів того є сама велика об’єднана громада Одещини – Балтська», – зазначив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

18_06_2015_aahbhahi

Повернутися назад