65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

«Круглий стіл» за участі делегації з Латвійської Республіки

29-08-2016
DSC_2088

В Одеській обласній раді відбулося обговорення перспективного плану формування територіальних громад Одеської області під керівництвом заступника голови обласної ради Юрія Дімчогло.

У засіданні  взяли участь керівники районної та міської влади, депутати обласної ради, представники громадськості та делегація з Латвії.

Керівник Офісу реформ з питань децентралізації в Одеській області Юлія Молодожен ознайомила латвійських колег з попередньою конфігурацією перспективного плану об’єднаних громад Одеської області.

Під час засідання латвійські гості поділилися досвідом впровадження адміністративно-територіальної реформи та відповіли на питання, які турбують місцеву та районну владу. Зокрема, пан Айварс Драудиниш наголосив на тому, що дуже важливо відвідувати кожне місто, село та селище, розмовляти з мешканцями, організовувати семінари та наради. Найближчим часом  латвійськими колегами планується провести ознайомчий семінар, на який будуть запрошені представники з трьох областей України: Чернігівської, Одеської та Львівської.

Також представники з Прибалтики відвідали Лиманський район, де зустрілися з активом Красносільської громади та ознайомилися з досвідом створення та проблематикою утворення Красносільської об’єднаної територіальної громади.

«Дуже вдячний делегатам з Латвійської Республіки за обмін досвідом та поради. Досвід Латвії в цьому питанні є вкрай необхідним для Одеської області», – упевнений голова обласної ради Анатолій Урбанський.

photo_2016-08-29_15-29-16

DSC_2086 DSC_2088 DSC_2089 DSC_2092

 

Повернутися назад