65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Конгрес проектних ініціатив Румунія-Україна

27-10-2015
Untitled-1

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

26-27 листопада 2015 року Одеською обласною радою за підтримки Генерального консульства Румунії в Одесі заплановано проведення «Конгресу проектних ініціатив Румунія-Україна».

В основу проведення Конгресу покладено розвиток пріоритетів Східного партнерства по культурному, економічному та соціальному співробітництва з країнами Центральної та Східної Європи шляхом підтримки ефективного та довгострокового транскордонного співробітництва, налагодження обміну між державами з метою конструктивного розвитку та інтеграції громад, поглиблення діалогу між органами публічної влади.

Мета проведення даного Конгресу полягає в сприянні розвитку співробітництва між органами публічної влади, налагодженню обміну досвідом та кращими практиками підготовки спільних проектів в рамках Операційної програми Румунія – Україна, Erasmus + and Horizon 2020 та низки інших конкурсів, що проводяться Європейською Комісією.

Організаціями Румунії та України, органами публічної влади вже накопичений достатній досвід спільного виконання проектів. Результати, що були отримані при виконанні численних програм з підтримки місцевих ініціатив через механізми транскордонного співробітництва, свідчать про значний потенціал та перспективи економічного і соціального розвитку прикордонних районів. Створені можливості звернення до Структурних фондів ЄС.

Центральною подією, що відбуватиметься в рамках Конгресу, є конкурс на кращі проекти транскордонного співробітництва, до участі в якому запрошуються без обмеження всі організації та агенції Румунії та України, в тому числі неурядові організації, установи освіти та культури, органи публічної влади, спілки та асоціації.

Для участі в конкурсі пропонується надсилати проектні пропозиції за наступними тематичними напрямками:

  1. Публічне управління та місцеве самоврядування.

  2. Соціальні інновації у розвитку громадянського суспільства.

  3. Мистецтво та культура для розвитку, збереження і розвиток історичної спадщини.

  4. Туризм і наука.

  5. Освіта та наука.

  6. Екологія та охорона довкілля.

  7. Розвиток місцевої інфраструктури.

У кожному з цих напрямків буде визначено одного головного переможця. Проекти, що будуть відмічені програмним комітетом, розмістять у спільному каталозі проектних пропозицій України та Румунії. Вони будуть підтримані органами публічної влади при подачі заявки на отримання гранту по програмах Європейської Комісії.

Для отримання додаткової інформації щодо участі у роботі Конгресу та регламенту проведення конкурсу звертайтесь за електронною поштою: interproject.roua@gmail.com

Телефони для довідок та консультацій:

Україна: +38 096 1280046

Румунія: +40 749 54 6830

Рисунок1700

Рисунок2700

Повернутися назад