65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Комісія з питань правової політики розглянула пропозиції до програми «Безпечна Одещина» на 2022 рік

23-10-2021
B26616BA-4EA8-428B-9ED8-D1FEE0921AB5

22 жовтня чергове засідання провела постійна комісія обласної ради з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку, боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

На засіданні головував заступник голови комісії Андрій Бабенко. Порядок денний включав шість питань.

Зокрема, комісія розглянула лист начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області щодо закупівлі та встановлення стаціонарних реєстраторів швидкості з індикацією в місцях з найбільшою кількістю дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками в області. 

Як розказав Микола Семенишин, в Суворовському районі Одеси вже працюють в тестовому режимі 12 подібних камер. Для зменшення смертності та травмування людей їх планують встановити на автошляхах по всій області та приєднати до інформаційної системи «Гарпун».

Депутати попросили правоохоронців доопрацювати проєкт, підготувати схему розміщення комплексів та запропонували включити його до програми «Безпечна Одещина» на 2022 рік. 

Відтак, комісія вирішила підтримати це питання та перенаправити у департамент фінансів для врахування при розробці програми «Безпечна Одещина». 

Зважаючи на це, Микола Семенишин запропонував розробити та включити до «Безпечної Одещини» окремі заходи для боротьби з наркоманією.

Під час засідання також було розглянуто лист командира військової частини А1892 Володимира Козака щодо залучення її до програми «Безпечна Одещина» на 2022 рік та передбачення коштів для проведення ремонтних робіт.

Командир зазначив, що військова частина веде постійне чергування для забезпечення безпеки регіону з боку моря. Наразі необхідно провести ремонт гуртожитку, який перебуває в непридатному для проживання стані.

Депутати підтримали необхідність та попросили надати показники щодо вартості ремонту. В цілому комісія вирішила взяти це питання до відома та рекомендувати департаменту фінансів врахувати цей лист при розробці програми.

 

Повернутися назад