65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Григорій Діденко зустрівся з головою Одеського представництва спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

26-05-2021
C4E20564-488B-4022-8A74-84F8FCD86283

Голова обласної ради Григорій Діденко провів першу зустріч з головою Одеського представництва Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні паном Кайлом Кінгом.

«Ми завжди підтримуємо ініціативи, спрямовані на забезпечення прав людини, підтримку миру і стабільності в регіоні. Тож розраховуємо на продовження конструктивної комунікації», — зазначив на початку зустрічі голова обласної ради.

Сторони обговорили основні напрямки роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СMM), над якими зокрема в Одеській області працює 21 фахівець.  

За словами пана Кайла Кінга, вони планують особисто відвідати якомога більше місць в області, бо тривалий час у зв’язку з карантинними заходами комунікація проходила в режимі онлайн. Григорій Діденко наголосив на тому, що надасть всю необхідну підтримку для якісної реалізації цих планів. 

Під час зустрічі ставились питання щодо перебігу децентралізації, вакцинації і діджиталізації в регіоні.

Довідково. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СMM) почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць організації. СMM — це неозброєна цивільна місія, яка працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень в усіх регіонах України. Її основні завдання — це неупереджено і об’єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

Повернутися назад