65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Григорій Діденко привітав прикордонників з відкриттям оновленого підрозділу на кордоні з Молдовою

20-05-2021
83FFBF1D-3CA8-4138-8FC0-2FE6DDEABD10

В Одеській області відкрито реконструйоване відділення інспекторів прикордонної служби «Удобне» Білгород-Дністровського прикордонного загону. Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко привітав підрозділ та вручив почесні грамоти за значні особисті заслуги у справі охорони державного кордону.

Зазначимо, географічно відділення розміщується на перехресті міжнародних коридорів, що поєднують Україну з Республікою Молдова та державами ЄС.

«Одеська область — це велика територія та велика відповідальність. Це довгі кордони — морські та сухопутні. І ми дуже поважаємо тих, хто захищає їх в цей непростий час. Бажаю підрозділу комфортної та спокійної служби. Хай кордони наші будуть міцними та безпечними, а громадяни почуваються за ними максимально захищеними. Ми ж завжди залишаємось відкритими для дружніх та партнерських зв’язків!» — зазначив у своїй промові Григорій Діденко. 

Почесні грамоти Одеської обласної ради отримали старший лейтенант Мирослав Заячук, підполковник Костянтин Петров, старший прапорщик Сергій Самойленко.

З привітальними словом до прикордонників також звернулися голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко та голова Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні Славомір Піхор.  

Як зазначають у Державній прикордонній службі, реконструкція відділення розпочалася два роки тому. За цей час були оновлені службові приміщення, в тому числі адміністративні та для підготовки персоналу й прикордонних нарядів до несення служби, плац, бокси для зберігання та обслуговування автомобільної техніки, облаштовано кінологічне містечко з вольєрами для службових собак, спортивний майданчик та складські приміщення. 

Загальна сума коштів, використаних на облаштування прикордонного підрозділу, склала близько 3,6 млн грн.

Повернутися назад