65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Григорій Діденко обговорив культурне співробітництво з польськими колегами

08-10-2021
E409D8EE-F4E3-4A78-9089-A5F2AF76FB9B

Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко зустрівся з маршалком Західнопоморського воєводства (Республіка Польща) Ольгердом Геблевичем. 

У зустрічі брали участь перший заступник голови обласної ради Олег Радковський, голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, а також представники сфери культури та правління воєводства.

«Ми обговорили посилення культурно-гуманітарного співробітництва між нашими регіонами. Мова йде про організацію виставок, концертів тощо, — розказав Григорій Діденко. — Польща має добре знати і розуміти нашу культуру і мистецтво, а ми — їх. Я запевнив, що Одеська обласна рада завжди відкрита для міжнародного співробітництва, особливо у сфері культури».

Польська делегація на чолі з Ольгердом Геблевічем перебувала в Одеській області з 6 по 10 жовтня. Під час візиту вони також відвідали низку музеїв, щоб поспілкуватися з їх керівниками і митцями та окреслити певні плани. 

Зазначимо, що у 2018 році Одеська обласна рада підписала з управою Західнопоморського воєводства лист про наміри щодо соціально-економічного розвитку регіонів та дружніх взаємин. Завдяки цьому протягом двох років спільними зусиллями було проведено Вікенд Одеси в Щецині та Дні культури Західнопоморського воєводства — в Одесі.

Повернутися назад