65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Голова обласної ради прокоментував питання щодо пріоритетних напрямків бюджету на 2019 рік

02-01-2019
HAK_9351

Під час брифінгу за підсумками двадцять першої сесії обласної ради голова обласної ради Анатолій Урбанський відповів на запитання журналістів щодо пріоритетних напрямків бюджету на 2019 рік:

«Соціальні питання й надалі будуть вирішуватися комплексно. Зокрема, в умовах децентралізації влади, ініційованої Президентом України Петром Порошенко, громади отримали можливість самостійно обирати вектор свого розвитку. Особлива увага приділяється сільській місцевості. Так, завдяки співфінансуванню бюджетів усіх рівнів, не тільки у крупних населених пунктах, реалізуються масштабні соціальні проекти. Громади беруть участь в державній програмі «Шкільний автобус», яка надає можливість за рахунок освітньої субвенції та місцевого бюджету придбати транспортні засоби для опорних навчальних закладів. Активно впроваджується концепція «Нова українська школа», завдяки якій у багатьох освітніх закладах регіону було придбане новітнє інтерактивне, мультимедійне та дидактичне обладнання, сучасні учнівські меблі, оновлені кабінети природничо-математичних предметів тощо. Обласна цільова програми «Здоров’я» передбачає заходи, спрямовані на підвищення рівня медицини на сільських територіях, зокрема будівництво або відновлення амбулаторій та ФАПів, придбання обладнання, ремонт районних та міських лікарень. Таким чином, якість надання медичних послуг має вийти на новий рівень. Також за рахунок співфінансування бюджетів усіх рівнів відновлюються автомобільні дороги загального користування місцевого значення, вулиці і дороги комунальної власності у населених пунктах.

Хочу ще раз звернути вашу увагу на те, що область отримала максимально збалансований бюджет, в якому кошти раціонально розподілені по всім напрямкам розвитку області, і  увагу приділено кожному району».

HAK_9351

Повернутися назад