65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Газеті «Ренийский вестник» виповнюється 73 роки

17-10-2017
старые фото 2

Ренійській районній суспільно-політичній газеті «Ренийский вестник» 16 жовтня виповнюється 73 роки. Саме у цей день, в 1944 році побачив світ перший номер видання.

За історичними даними, газета виходила російською мовою на двох шпальтах, накладом в 3000 екземплярів під назвою «Сталинский путь». Працювати першим газетярам було нелегко, у редакційному штаті було всього троє працівників – редактор і журналіст Василь Шубніков, коректор Зінаїда Меркурьева (Корабльова) та друкарський робітник Микола Тодоров. Багато роботи доводилося проводити вручну, ретельно перевіряти кожне слово. Зокрема, на підготовку саме першого номеру газети пішло більше місяця, а текст для друку набирали на протязі семи днів.

У різні часи газета називалася: «Дунайская заря», «Друмул Сталинист» (дубльований варіант газети молдавською мовою), «Придунайская искра», а з 19 грудня 1995 року йменується «Ренийский вестник».

Наразі районний щотижневик розрісся до восьми шпальт та щомісяця виходить накладом більше ніж 18 тисяч екземплярів. На сторінках газети «Ренийский вестник» (головний редактор Петро Хаджи-Іван) публікується достатньо матеріалу, присвячених історії краю та його людям. Крім того, журналісти тижневика допомагають вести роз’яснювальну роботу серед мешканців району щодо проведення державних реформ в області місцевого самоврядування, сільського господарства, медицини, спорту, освіти та культури.

«Ренийский вестник» – це важливий літопис часу, що фіксує історію розвитку Ренійського району, який є суттєвою сторінкою в книзі Одещини. Упевнений, що це розуміють майстри пера та читачі газети. Тож, всьому колективу видання хочу побажати розвитку та всіляких успіхів, міцного здоров’я, натхнення та добробуту», – побажав голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський з нагоди 73-ліття газети.
новый коллаж2
новый коллаж1

Повернутися назад