65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Газеті «Новини Фрунзівщини» виповнюється 87 років

11-09-2017
1

Захарівській районній суспільно-політичній газеті «Новини Фрунзівщини» у вересні виповнюється 87 років. На жаль, точної дати виходу першого номеру не встановлено, тому газетярі святкують цей день в середині першого осіннього місяця.

Заснована вона в 1930 році у смт Фрунзівка (нині – смт Захарівка) під назвою «За суцільну колективізацію». На той час у всіх повітах та колишніх губерніях створювалися газети, які мали би бути колективним політінформатором. Перші сільські журналісти на шпальтах газет вели роз’яснювальну роботу серед населення, розповідаючи про «проголошений курс партії», боротьбу з «кулаками» та роботу товариств по суспільному обробітку землі. В ті часи чимало журналістів постраждали через сувору цензуру, бо найменша помилка у надрукованому матеріалі могла призвести навіть до фатальних наслідків.

Газета за довгі роки свого існування пережила злети і падіння. Видання декілька разів змінювало свою назву на «Фрунзівець», потім на «Колгоспний ранок», але це не заважало стояти на сторожі слова, і навіть «між рядків» допомагати доносити до читачів потрібну інформацію.

Нинішнім майстрам пера та всьому колективу районного часопису «Новини Фрунзівщини» з нагоди 87-річчя голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський бажає невичерпної енергії, здоров’я та добробуту, успіхів, натхненної і плідної праці. Виданню ж – розвитку, нових партнерів, гарних подій, цікавих рубрик та збільшення передплатників.

1
2
3

Повернутися назад