65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Довідка: як в період карантину подати документи для реєстрації в центрі зайнятості

28-04-2020
vopr2

Під час дистанційної роботи до фахівців системи безоплатної правової допомоги звертаються клієнти із питанням: «Як в період карантину подати документи для реєстрації в центрі зайнятості, щоб не було перерви трудового стажу?»

Через спалах інфекції COVID-19 в Україні державна служба зайнятості змінила підхід до роботи з клієнтами. 30 березня прийнятий комплексний закон на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, який дозволив врегулювати питання реєстрації безробітних, які звернулися у пошуку роботи.

Процедура реєстрації у центрі зайнятості спрощена

Так, від моменту запровадження карантину служба зайнятості працює з громадянами у дистанційному режимі, використовуючи засоби мобільного та інтернет-зв’язку, «гарячі» телефонні лінії, спеціальні скриньки для кореспонденції.

Тепер потрібно заповнити або написати власноруч лише дві заяви – про надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю!
Бланки тут: https://is.gd/6wW4ph та https://is.gd/o8O5Cg

Як і раніше, заяви можна подати в два способи: на електронну пошту центру зайнятості або через скриньку для кореспонденції безпосередньо в центрі зайнятості.

Якщо ви вирішили надіслати заяви електронною поштою:

1) Напишіть заяви власноруч за зразком і сфотографуйте або відскануйте їх. Далі – надішліть на e-mail центру зайнятості, де ви плануєте перебувати на обліку. Важливо! У темі листа зазначте ваше прізвище, ім’я, по батькові.
Електронні скриньки центрів зайнятості тут: https://www.dcz.gov.ua/storinka/adresy-centriv-zaynyatosti-odeskoyi-oblasti

2) Якщо ж у вас є технічна можливість, завантажте заяви, роздрукуйте та заповніть їх. Підпишіть власноруч, відскануйте (чи сфотографуйте) і надішліть на e-mail центру зайнятості. Так само вкажіть у темі листа ваше прізвище, ім’я, по батькові.
Чекайте повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення.

Якщо ви вирішили подати заяви через скриньку для кореспонденції в центрі зайнятості:

1) Якщо ж у вас є технічна можливість, завантажте заяви, роздрукуйте та заповніть їх вдома, складіть їх у конверт або з’єднайте в інший зручний спосіб, або

2) заповніть заяви безпосередньо біля скриньки в центрі зайнятості. Тут слід пам’ятати, що для заповнення заяв вам знадобляться ваші паспортні дані, номер ідентифікаційного коду, дані про освіту та попередню трудову діяльність, тому візьміть документи з собою.

Покладіть заяви в скриньку для кореспонденції (у робочі години робочого дня). Часи роботи філій та центрів зайнятості в Одеській області: понеділок-четвер – з 8:00 до 17:00, п’ятниця – з 8:00 до 15:45.
Контактні дані можна переглянути за посиланням: https://ode.dcz.gov.ua/novyna/nashi-kontakty
Чекайте повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення.

Впродовж 10 днів після завершення карантину до центру зайнятості необхідно буде подати оригінали ваших документів.

Отримати юридичну консультацію або роз’яснення з правових питань можна:

Система БПД інформує громадян про їхні права та механізм їх захисту через:

vopr2

Повернутися назад