65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

До дня народження Тараса Шевченка

09-03-2018
DSC_3810_4

9 березня ми відзначаємо 204-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка  ̶  поета, прозаїка, художника, етнографа, людину, що стала національним героєм і здобула визнання у всьому світі.

Шевченко відкрив світові Україну. Неповторними фарбами смутку, жалю, радощів і поневірянь закріпачених людей відобразив її на сторінках своїх творів, серед етюдів, у щоденнику.

У кожної нації є такі видатні постаті, чий життєвий шлях і творчі досягнення визначили подальший розвиток соціально-культурних ідей, а твори увійшли до скарбниці світового мистецтва. Англійці шанують Шекспіра, у Німеччині національним героєм є Ґете, а у нас  ̶  Шевченко.

Твори Тараса Григоровича сповнені тонкою, щемливою лірикою і водночас  ̶  силою, нездоланною жагою до свободи і рівності українського народу між всіма іншими народами. Звідти виходять герої, що нині уособлюють собою трагічний шлях, який пройшов наш народ у боротьбі за незалежність.

Українці по праву пишаються тим культурним надбанням, яке залишив нам Шевченко і яке гідно увійшло до скарбниці світового живопису та літератури.

Анатолій Урбанський,

Голова Одеської обласної ради.

DSC_3810_4

Повернутися назад