65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

До Дня бухгалтера та аудитора

16-07-2019
DSC_4682

В Україні відзначають професійне свято працівники бухгалтерських служб та аудитори – люди, які займаються фінансами будь-якої установи або компанії. 16 липня 1999 року було прийнято закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Законом визначено правові засади здійснення в країні бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності. У 2004 році цьому історичному дню було надано статус професійного свята бухгалтерів в Україні, а завдяки Указу Президента від 20.04.2018 р. №103/2018 «Про внесення змін до Указу Президента України від 18 червня 2004 р. №662» День бухгалтера, який щороку відзначається 16 липня, стало святом Дня бухгалтера та аудитора.

Без фахових вмінь та досвіду бухгалтера  неможливо уявити роботу будь-якої організації, установи або підприємства. Починаючи від виробництва і торгівлі й завершуючи культурою та освітою – у кожній галузі потрібен чіткий контроль фінансових операцій, своєчасність податкових платежів. Робота кожного бухгалтера та аудитора – це ті цеглини, з яких формується могутня фортеця.

«Для роботи у сфері фінансів вкрай важливі такі якості, як наполегливість, пунктуальність, ретельність, здатність до самоконтролю, і головне – високий ступінь відповідальності. У людини, яка вміє аналізувати, синтезувати, узагальнювати інформацію, є всі шанси стати хорошим бухгалтером. Не обійтися й без досконалого володіння спеціальним програмним забезпеченням.

Наша професія вимагає бути універсальним фахівцем, який прагне до всебічного розвитку, завжди тримає руку на пульсі змін, що відбуваються у сфері бухгалтерського обліку, орієнтується у чинному законодавстві. Без перебільшення можна зазначити, що відділ фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності є центральним механізмом у роботі обласної ради. Від чіткої та безперебійної роботи відділу залежить фінансування відомчих організацій, оплата платіжних рахунків на матеріально-технічне оснащення, зарплата працівників, своєчасне надання звітності, контроль за ефективним використанням матеріальних, трудових і фінансових ресурсів.

Вважається, що бухгалтерська справа досить рутинне заняття. Так, робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Нерідко доводиться затримуватися на роботі, аби завершити всі справи до кінця. Зокрема, коли ми готуємо щорічний або щоквартальний  звіт, не дивлячись на великий обсяг роботи та підвищену напругу, все подається вчасно. І навіть сьогодні, у професійне свято, потрібно виконати чимало нагальних справ. Разом з цим, завдяки знанням сфери діяльності та наполегливості, професія бухгалтера приносить успіхи та задоволення. Важливо знайти правильний баланс між роботою та відпочинком. У моєму випадку – це театр та заняття велоспортом», – розповіла заступник начальника відділу фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності Олена Малькова.

Працювати в Одеській обласні раді Олена Малькова розпочала у 2011 році на посаді консультанта відділу фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності, а з 2016 року займає посаду заступника начальника відділу – головного бухгалтера. До цього Олена працювала в  Головному управлінні Державної казначейської служби України в Одеській області, і на основі цього досвіду легко увійшла в курс справ в обласній раді.

DSC_4682 DSC_4688

Повернутися назад