65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Дмитро Разумков відвідав Морський торговельний порт «Южний»

28-07-2021
76F2D7A0-A5E1-4F06-BC55-63DE9D904556

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков перебуває з триденним робочим візитом в Одеській області.

28 липня він разом з головою Одеської обласної ради Григорієм Діденком відвідав Морський торговельний порт «Южний», де відбулося урочисте святкування 43-річчя з дня заснування порту, та ознайомився з особливостями роботи та розвитку стратегічного підприємства. 

«Ви наймолодший порт, але один з найпотужніших в нашій країні, — підкреслив Дмитро Разумков. — Ви містоутворююче підприємство, і ви робите дуже багато і для Южного, і для області. Я думаю, що не буде перебільшенням сказати, що ви це робите і для держави».

З нагоди свята він вручив портовикам грамоти та цінні подарунки. Зокрема Почесну грамоту Верховної Ради отримав в. о. директора ДП «Морський  торговельний порт «Южний» Олександр Олійник.

«Важливість порту для нашого морського регіону беззаперечна, тож ми маємо докладати зусиль для створення сприятливих і максимально комфортних умов для його роботи, — зауважив Григорій Діденко. — В обласній раді працює профільна депутатська комісія, яка тримає зв’язок з портами регіону, а під час сесій депутати обласної ради направляють до Верховної Ради звернення щодо налагодження процесів у морській та портовій сферах».

Привітати працівників порту також приїхали перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Борис Волошенков та Южненський міський голова Володимир Новацький. 

Після урочистих заходів Дмитро Разумков провів огляд акваторії Малого Аджалицького лиману та причалів держстивідора, а також обговорив з керівництвом порту виробничі та фінансові результати, сучасний стан та перспектив розвитку держпідприємства. 

Зазначимо, що державне підприємство «Морський торговельний порт «Южний» є лідером за обсягом вантажів, максимальна річна потужність досягнута у 2020 році — 18,81 млн тонн вантажів. Держстивідор є найбільшим платником податків у морській галузі України.

Повернутися назад