65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Депутати «за» експертизу і моніторинг

16-02-2016
photo_2016-02-16_09-03-10

Учасники засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження (голова – Дмитро Чапір) заслухали звіт обласної державної адміністрації про виконання обласного бюджету за минулий рік та інформацію щодо внесення змін до головного фінансового документу регіону на поточний рік.

Далі – перейшли до обговорення плану заходів з реалізації Стратегії економічного та соціального розвитку Одещини до 2020 року (протягом 2016-2017 років). Дмитро Чапір нагадав колегам, що зараз проходить узгодження даного документу з керівництвом районів і міст за участю депутатів облради. І закликав членів комісії активніше подавати пропозиції, зауваження і доповнення до Стратегії.

Водночас на засіданні комісії депутати висловили ряд зауважень до одного з напрямків Стратегії, який торкається підвищення енергоефективності об’єктів. Зокрема, зазначалося, що інколи під гаслом енергоефективності виконуються роботи з ремонту будівель, дахів тощо. Йшлося і про необхідність здійснення енергоаудиту та перевірки якості закуплених за бюджетні кошти товарів (наприклад, вікон).

В цілому постійна комісія відпрацювала доручення комунальному підприємству «Одеська обласна енергозберігаюча компанія» провести експертизу щодо ефективності та доцільності проведення вказаних у Стратегії заходів з підвищення енергоефективності об’єктів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів, а також моніторинг очікуваних результатів від проведених робіт. А щоб краще ознайомитися з функціями і результатами роботи компанії, члени комісії вирішили запросити і заслухати на наступному засіданні її керівництво.

photo_2016-02-16_09-02-58 photo_2016-02-16_09-03-10

Повернутися назад