65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

День скорботи й вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22-06-2018
22_06

Шановні жителі Одещини!

22 червня – трагічна дата у нашій історії. Для українського народу Друга світова війна була тотальною, адже чи не кожна людина, незалежно від віку, статі й соціального стану, була втягнута у жорстокий вир тих страшних подій. Саме у період з 1941 з 1945 років українці відчули на собі руйнівну «силу» обох тоталітарних режимів – злочини нацистів на окупованих територіях України й злочини комуністичного режиму на нашій землі (останні – тривалий час замовчувались).

День скорботи й вшанування пам’яті жертв війни в Україні уособлює героїзм, силу духу й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль та нездійсненних мрій. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, мільйони жертв, загублене дитинство, втрачена юність й тяжкі випробування повоєнних років вдів та сиріт – таке не стирається з генетичної пам’яті народу.

Ми пам’ятаємо тих, хто першим прийняв на себе удар лихоліття заради майбутнього своїх нащадків, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу на нашій землі.

Голова Одеської обласної ради

Анатолій Урбанський.

22_06

Повернутися назад