65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Члени Комітету з питань організації державної влади виступили на форумі в Одесі

26-05-2021
2BF00C15-A249-4BC7-A98F-D013C82AB7D0

26 травня в Одесі проходив Форум місцевого самоврядування — 2021 «Одещина: децентралізація в дії». До заходу долучився голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

Форум, який зібрав представників місцевої влади зі всієї області, відкрив голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко. Разом з ним до Одеси з докладами приїхали і інші члени комітету. 

«З нами сьогодні народні депутати, які представлятимуть свій напрямок. Пані Олена Шуляк веде будівельний напрямок, Віталій Безгін — децентралізацію, Володимир Іванов — напрямок зрошення та меліорації, Аліна Загоруйко веде напрямок Виборчого кодексу та референдуму», — розказав Андрій Клочко. 

Народні депутати дали роз’яснення щодо нововведень у своїх сферах та відповіли на питання і зауваження представників органів місцевої влади. 

«Ми розуміємо, що зараз на часі питання налагодження ефективної та успішної взаємодії центральної та місцевої влади, а також питання наповнення бюджетів громад, розвитку аграрної та соціальної сфери, — зауважив Григорій Діденко. — Я вже неодноразово казав, що питання розвитку місцевого самоврядування мають обговорюватися на всіх рівнях. Ми разом з колегами регулярно їздимо по області. І бачимо, що наші райони та громади готові до співпраці — переймати і передавати успішний досвід».

Повернутися назад