65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Члени аграрного комітету обговорили відновлення зрошення на Одещині

13-09-2021
A87DF5F1-01AC-42B5-A874-E7DCA0C0F799

Члени Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики провели виїзні слухання в Одеській області 13 вересня.

Зранку вони разом з головою обласної ради Григорієм Діденком та депутатами обласної ради оглянули насосні станції Білгород-Дністровського району та обговорили перспективи розвитку зрошення у регіоні.

Було зазначено, що на проєктно-кошторисну документацію для реконструкції 12 насосних станцій у районі з обласного бюджету було виділено 10 млн грн. Наразі проводяться тендери.

Після візиту у район члени Комітету обговорили в Одесі актуальні питання законодавчого врегулювання функціонування меліоративних систем, зокрема проєкт Закону України «Про організацію водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», що готується до другого читання. 

«Сьогодні ми їздили на насосні станції та наочно побачили, скільки роботи потрібно зробити, і сьогодні цей закон дійсно потрібно приймати», — зазначив заступник голови комітету Степан Чернявський.

«Всі ми пам’ятаємо сильну посуху минулого року, що спричинила справжню аграрну кризу у регіоні. Аби ситуація не повторилася, з самого початку каденції я створив спеціальну робочу групу, яка напрацьовувала рішення задля розвитку зрошення. Тоді стало зрозуміло, що без допомоги центральних органів влади нам не обійтися», — розказав Григорій Діденко. 

Він нагадав, що під час сесії у червні депутати обласної ради підтримали перенаправлення коштів на розробку проєктної документації для відновлення та реконструкції державних меліоративних систем. 

«Цим рішенням ми зробили впевнений та важливий крок, але розуміємо, що робота потрібна більш масштабна і на всіх рівнях. Тож зараз надзвичайно актуальним є законопроєкт «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», — підкреслив голова обласної ради.

14 вересня народні депутати продовжать комітетські слухання у Миколаївській області.

Повернутися назад